×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 59046

Silloin, kun pannaan vertailun alle Seiska, on se todennäköisesti eräs suosituimmista aikakauslehdistä. Suomalaiset selailevat aikakauslehtiä suuremman kasan vuosittain kun etelämpänä asuvat eurooppalaiset. Yli puolikas suomenkieltä äidinkielenään puhuvista lukee edes yhtä aikakauslehteä säännönmukaisesti. Seiska -painoksen levikki on laajentunut tasaista vauhtia tähän mennessä useamman vuoden jotenka kehittyminen kulkee varmasti samalla tyylillä myös tulevaisuudessa.

Painetun lehden päivityksillä Seiska aikoo päästä erottumaan toisista julkaisijoista. Melkolailla ainoa järkevä keino saada pidettyä asiakkaat asiakkaina on taistella kuluttajien mukana kehityksessä. Tehtävää ei varsinkaan helpota se, että julkaisun kuluttajat tuntuvat olevan tavallisesti vaativia. Seiska on useimmissa tilanteissa voinut pitää tiukasti kiinni hyvästä laadusta tietyistä uudistuksista välittämättä. Markkinointi on hoidettu ammattimaisesti, koska aikakauslehti on pysynyt ajanmukaisena kuten myös mielenkiintoisena.

Uusi tuulahdus aikakauslehtien tuottamisessa tuntuu olevan toimituksen painottuminen webbiin. Näinä päivinä näyttää olevan aivan tavallista, jotta sisältömateriaalia tarjoillaan myöskin internetin syövereissä. Silloin kun haluaisit tutkia Seiska painosta älypuhelimella niin se on mahdollista nykyaikana. Käyttömukavuus kasvaa, kun lehteä voidaan selailla aivan missä tahansa. Riittää jos poistaa iPhonen laukusta jonka jälkeen klikkaa itsensä ohjelmaan. Kilpailevat yhtiöt eivät vielä vaikuta nousseen mobiililaitteiden markkinoille samalla voimalla, siitä johtuen tässä näyttäisi olevan huomattava apu Seiska kannalta. Kilpailu mobiilitilaajista alkaa lähiaikoina voimistumaan, sillä asiakkaat alkavat käyttämään aina vain enemmän uusia puhelimia.

Totta on, että pienessä valtiossa ei voi pärjätä julkaisemalla vain ja ainoastaan marginaaliselle lukijakunnalle suunnattua julkaisua. Tämä onkin selvästi tajuttu Seiska toimituksessa, kun tarjonta tuntuu olevan suunniteltu laajalle yleisölle. Tietenkin taloudellista menestystä on epäilemättä vienyt eteenpäin laadukas journalismi. Luettavaa viedään Seiska artikkeleissa seiskan tilaaminen (click now) erilaisille asiakkaille yhteiskuntaluokasta riippumatta. Olisi mahdollista ensinäkemältä erehtyä luulemaan, että pyrkimys suuren lukijakunnan viihdyttämiseen olisi heikko tavoite joka aiheuttaa sen, että Seiska ei vedä puoleensa tarkemmin ajateltuna yhtään ketään. Edellä mainittua Seiska on tietoisesti yrittänyt vältellä kiinnittämällä huomiota ihmisiä puhutteleviin ja mielipiteitä herättäviin artikkeleihin. Lukevat lehtien lukijat Iltalehteäkin, mikä on myös kohdennettu laajalle ihmisjoukolle.

Pohjoismaalaisten kaupankäynti näyttää olevan kehittynyt huomiota herättävän paljon webin kasvamisen avulla, se on varmasti pantu merkille myös Seiska päätoimituksessa. Useimmiten lehdet tilaus luonnistuu helpoiten webin kautta. Nykyaikana suoramarkkinointiyritykset eivät tuntuisi saavan yhtä hyvin asiakkaita niinkuin aikaisemmin, jolloinka lehtitilaus tehtiin yleensä puhelimella. Suoramyynnistä ei selvästikään pidetä ja se on varmuudella osaltaan syypää suoramarkkinoinnin vähentymiseen. Lisäksi verkossa voidaan omassa hiljaisuudessa tarkastella aikakauslehden tarjousta ilman kauppiaan painostamista. Jos tuputtamista ei ilmaannu ostaa käyttäjä varmastikin sitä, mitä tarvitsee.

Kotimaamme kokoiseen valtioon ei mene montaa lehtiyritystä, suuret firmat tietävät tämän. Edellä mainitun johdosta tuoreista lukijoista kisataan rajusti. Käyttäjän kannalta tuo on varmasti vain ja ainoastaan miellyttävä juttu. Saadakseen uusia asiakkaita lehtiä myyvät yritykset ovat joutuneet nipistämään ottamista marginaaleistaan. Monipuoliset tilaajaedut ovat hyväksi todettuja tärppejä joidenkin asiakkaiden lähestymisessä. Firmalle tulee alennuskamppanjasta useimmiten menetyksiä. Ainoastaan kamppanja-ajan päätyttyä jatkuva tilaus alkaa tuottamaan katetta. Firma, minkä julkaisu Seiska myös on näyttäisi olevan yksi suurimmista lehtialan firmoista. Tämän takia tappiotakin tuottava myynti kääntyy loppupeleissä voitoiksi
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.